De dierenambulance is opgericht op 1 oktober 1988 met als doel eerste hulp te verlenen aan gewonde en zieke dieren en het vervoeren van zieke of gewonde dieren naar de dichtstbijzijnde dierenarts of kliniek. De dierenambulance is een stichting en heeft derhalve geen winstoogmerk. De stichting is afhankelijk van zijn donateurs en sponsors.

Ambuklas Training wil de Dierenambulance REO graag ondersteunen en heeft alle medewerkers getraind in Reanimatie & AED. Ook Ambuklas Webshop draagt graag zijn steentje bij en heeft alle 5 de Dierenambulances voorzien van een compleet gevulde AEROcase EHBO rugtas.


Wat doet de dierenacmbulance oa.:

* Vervoert dieren naar elke gewenste bestemming in het gehele land, bijvoorbeeld veterinaire kliniek voor kleine huisdieren in Utrecht.
* Geeft eerste hulp en vervoert gewonde (verkeersslachtoffers) en zieke dieren naar dierenarts, dierenziekenhuis of opvangcentra.
* Vervoert overleden dieren naar een huisdierencrematorium, begraafplaats of destructie.
* Begeleidt en adviseert eigenaren bij het afscheid nemen van een overleden huisdier.
* Vervoert geopereerde dieren van dierenarts of dierenkliniek naar elke gewenste bestemming waar u dat wilt.
* Haalt dode dieren die langs de weg liggen op en maakt daar een registratie van, ze worden genummerd en worden dan 14 dagen in de koeling bewaard, als zich dan een eigenaar meldt kunnen ze bij ons kijken of het hier wel om zijn of haar diertje gaat. De eigenaar kan dan ook gelijk afscheid nemen en ons vertellen wat er verder met het diertje moet gebeuren. Komt er geen eigenaar dan worden zij na 14 dagen naar de massa crematie afgevoerd. Deze service verleend niet iedere dierenambulance in Nederland. De Dierenambulance assisteert Politie, Brandweer en de GGD daar waar zij ons nodig hebben.