VCA

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers.

Als aannemer krijgt u steeds vaker de vraag of u VCA-gecertificeerd bent. Veel opdrachtgevers stellen dit zelfs als voorwaarde. VCA gecertificeerde bedrijven werken met een VGM beheersysteem dat voldoet aan de ARBO-regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Veel opdrachtgevers besteden werkzaamheden alleen uit aan VCA gecertificeerde bedrijven. Zorg er daarom voor dat uw bedrijf wordt gecertificeerd.

De VCA opleiding is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen.
Werkgevers en opdrachtgevers willen dat er veilig gewerkt wordt, zodat niemand iets overkomt. Bent u ZZP-er of operationeel leidinggevende bij een aannemer, dan moet u het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) hebben. Daarmee geeft u aan dat u veilig werkt en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van uzelf en de medewerkers waaraan u leiding geeft.

Lees meer...

Tegenwoordig krijgen aannemers in veel gevallen, zoals bij grote bedrijven en overheidsinstellingen geen opdrachten als ze niet VCA-gecertificeerd zijn. Als uw bedrijf de VCA-certificering wil behalen, moeten al uw operationeel medewerkers een diploma VCA Basisveiligheid, afgekort B-VCA of Basis VCA hebben.

Lees meer...