De bedrijfshulpverlener (BHV-er) is de persoon die binnen de organisatie handelend optreed bij een ongeval of calamiteit totdat professionele hulp van buitenaf ter plaatse is. De opleiding van Ambuklas Training B.V. is er op toegespitst om uw BHV-ers snel en adequaat op te laten treden. De bedrijfshulpverlener leert in twee dagen alle facetten van de hulpverlening toepassen en kan veilig en adequaat optreden bij gezondheidsverstoringen of een beginnende brand. Tevens is uw medewerker voorbereid op een ontruiming en zijn uw bedrijfsspecifieke procedures uitvoerig besproken en getraind.
BHV geven is geen presentatie voorlezen of via e-learning leren op je computer, BHV is maatwerk en oefenen met levensechte cases om voorbereid te zijn in het heetst van de strijd als elke seconde telt.

Ambuklas Training BV levert altijd maatwerk en de scholing wordt gegeven door mensen uit de praktijk die naast hun functie als docent werkzaam zijn binnen de brandweer en bij ambulancediensten. Zo heeft u altijd een docent die up to date is en vanuit de dagelijkse praktijkervaring weet waar hij over praat.
Volgens de Arbo-wet kunnen bedrijfshulpverleners alleen de werkgever of de daarvoor aangewezen werknemers zijn. In de Arbo-wet staat dat de werkgever/eigenaar verantwoordelijk is voor de veiligheid en gezondheid van de werknemers en overige aanwezigen in het bedrijf.

Onderwerpen die tijdens deze opleiding uitgebreid aan bod komen zijn:
  • levensreddende handelingen volgens het A-B-C
  • noodvervoersgrepen en praktische manouvres
  • reanimatie, AED , stabiele zij-ligging
  • het alarmeren van externe hulpdiensten
  • ontruiming, brandbestrijding, kleine Blusmiddelen en procedures
  • Nazorg na een inzet en de opvang van collega's

Diploma/Certificaat
Deelnemers van de basisopleiding BHV (Bedrijfshulpverlener) ontvangen na het volgen van deze twee dagen (16 uur) een certificaat.
Het certificaat heeft een geldigheidsduur van één jaar.

Duur van de training:
2 dagen

Aantal deelnemers
Maximaal 12 deelnemers

Locatie:
Het heeft onze voorkeur om deze training in company te verzorgen, is dit niet mogelijk kan Ambuklas Training BV uiteraard de locatie voor u verzorgen. Informeer hier naar de mogelijkheden.

Bijzonderheden
Het oefenen van praktische vaardigheden is een groot onderdeel van deze cursus.
De geldigheidsduur van het diploma bedraagt één jaar, om het diploma geldig te houden dienen de deelnemers regelmatig herhalingslessen te volgen, minimaal één per jaar.

Kennismaken?
Wilt u meer weten over de training herhaling BHV van Ambuklas Training B.V.? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neemt u dan contact met ons op. U kunt ook eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.